Hulpactie voor eenzame bejaarde Kees

Hulpactie voor eenzame bejaarde Kees

Al tien jaar leeft de 75-jarige Kees uit Rotterdam in erbarmelijke omstandigheden. Hij heeft geen vloer, geen behang en maar een paar meubeltjes. Dat alles doordat hij eenzaam is en niemand in zijn omgeving hem helpt. Maar daar komt verandering in. Vorige week stond Brenda Reimerink voor de deur van de oud-verpleger. Ze schrikt van de leefomstandigheden van Kees en zet een actie op.

Brenda: “Het is erg hoe het zover heeft kunnen komen. Kees heeft zich als verpleger zijn leven lang ingezet voor anderen en dan eindig je zo.” Brenda ontdekte de situatie van Kees toen ze bij hem aan de deur stond in haar functie als verkoper van stille alarmsystemen. Zijn situatie greep haar zo aan dat ze particulieren en bedrijven oproept om te helpen bij het opknappen van zijn huisje.
“Het is waanzinnig wat voor reacties er nu al binnen komen, maar er zijn ook nog wat dingen nodig. Zo zijn we nog opzoek naar een mooie wandkast, lampen en misschien wat mooie bloemen voor op het balkon.”

9 juli hoopt Brenda met een groep vrijwilligers het huis van Kees om te toveren in een paleisje. Wil je een bijdrage leveren aan de hulpactie voor Kees, stuur dan een mail naar hart@sbs.nl