VASTE ANTI-INBRAAK ALARMERING

dief-opgepakt-nadat-hij-in-eigen-huis-inbrak_1_515x0

VASTE ANTI-INBRAAK ALARMERING

 

Vaste anti inbraak alarm systemen voor thuis zijn nuttig voor de basale veiligheid in huis doordat deze inbraken kunnen voorkomen. Er zijn verschillende soorten alarm systemen om inbraken te voorkomen. Sommigen zijn vrij simplistisch en gaan bijvoorbeeld af wanneer er een deur of een raam openstaat. Andere zijn wat uitgebreider en omvatten bijvoorbeeld het gebruik van draadloze camera’s en bewegingsmelders. Uiteraard zijn dergelijke alarm systemen met uitgebreidere technologie ook duurder dan haar eenvoudigere tegenhangers. Er bestaan ook anti alarm systemen die het mogelijk maken om bij detectie van een inbraak automatisch melding te laten doen bij u en of een meldkamer.

 

VOORDELEN VAN ANTI-INBRAAK ALARMSYSTEMEN

 

Een anti inbraak alarmsysteem dat buitenshuis herkenbaar is kan potentiele inbrekers afschrikken. Stelt u zich een aantal inbrekers overwegen om bij u in te breken. Wanneer uw huis zichtbaar beveiligd is, zullen zij hoogstwaarschijnlijk hun plan staken. Voor wie dit nog niet afschrikwekkend genoeg is, kan een loeiende sirene of een flitslicht ertoe leiden dat zij hun poging tot inbraak staken en op de vlucht slaan.

 

Sommige alarmsystemen kunnen zodanig worden ingesteld dat de inbrekers worden opgenomen vanaf het moment dat het systeem een diefstal detecteert. Deze beelden zijn zeer nuttig als u achteraf aangifte gaat doen bij de politie. Verder, is het door dit soort beelden makkelijk om te verifiëren of er echt sprake is van een inbraak. Bij vals alarm zal dit snel blijken uit de doorgestuurde opnamen van het incident.

 

Dergelijke opnamen kunnen overigens direct worden doorgestuurd naar uw mobiele telefoon of naar een meldkamer. Wanneer de opnames worden doorgestuurd naar een meldkamer, zal deze in het algemeen eerst controleren of er werkelijk sprake is van een inbraak(Dit om verdere actie op basis van vals alarm zoals het inschakelen van de politie te voorkomen). In dat geval kan de meldkamer direct de politie inschakelen.

 

NADELEN VAN ANTI-INBRAAK ALARMSYSTEMEN

 

Wanneer u op vakantie gaat, moeten er wellicht bepaalde zaken in het huis worden geregeld terwijl u weg bent. Misschien vraagt u een bekende van u om af en toe de hond uit te laten of de bak voor chemisch afval op de maandagavond buiten te zetten. Als u hen de sleutel van uw huis geeft, dienen zij ook te weten hoe het alarm werkt om zo te voorkomen dat deze afgaat. In het algemeen moet iedereen die toegang heeft tot het huis weten hoe om te gaan met het alarm systeem. Dit brengt toch extra rompslomp met zich mee.

 

U moet zorgvuldig het alarm in en uitschakelen bij thuiskomst. Ook als u in de ochtend naar beneden gaat, moet u dit doen. Anders bestaat er het risico van een vals alarm.
Een uitgebreid alarmsysteem brengt in meerdere opzichten hoge kosten met zich mee.

 

Huisdieren kunnen mogelijkerwijs het alarm activeren. Dit geldt natuurlijk met name wanneer u katten of honden in huis heeft.

 

CONCLUSIE

 

Zoals u hierboven hebt gelezen, kleven er meerdere voordelen aan het gebruik van een vast anti inbraak alarm systeem. U vraagt zich nu wellicht af “Is het gebruik van zo’n alarm systeem de moeite en het geld wel waard?” Natuurlijk hangt dit ook af van uw specifieke omstandigheden. Woont u in een wijk waar een verhoogd risico op inbraak heerst? Al met al went het gebruik van een alarmsysteem snel. Uw huisdieren kunt u bijvoorbeeld op gezette tijden buiten houden. Ja, een anti inbraak alarmsysteem brengt kosten met zich mee, maar daartegenover staat een verhoogde veiligheid. Overweeg u om er een aan te schaffen? Kijk dan eens op socialecontrole.nl

bitmix bitcoin mixing service with lowest fee